ATELJÉN & HUSET

Kurserna hålls i vår stora och generösa ateljé i vårt hus i Bäckviken på Ven. Från ateljén har du utsikt över Öresund och den skånska kusten, från Glumslöv till Öresundsbron. Ateljén är försedd med den utrustning som behövs och en hel del andra saker och ting som kan skapa inspiration.

Ateljén ligger avskiljt i huset med egen ingång, en trappa upp. I anslutning till ateljén finns en balkong med milsvid utsikt och en uteplats med kvällssol.

 

OM NINNA MANDIN

Kurserna leds av Ninna Mandin. Ninna är verksam som silversmed, smyckedesigner och konstnär och har de senaste decennierna varit representerad i en mängd butiker och utställningar runt om i Sverige. Ninna är också pedagog, legitimerad bildlärare och förskollärare med lång erfarenhet av undervisning i kreativa ämnen och skapande processer. 

 

OM VEN

Ven är det som finns kvar av landtungan mellan Sverige och Danmark och platsen har en rik historia: hällristningar, Sankt Ibbs gamla kyrka, lämningarna efter Tycho Brahes storhetstid, stränderna som är fulla av tegel från de många tegelbruken och forten som byggdes som en del av Per-Albinlinjen under andra världskriget. 

Ven är också konstnärernas ö och förmodligen är det lugnet, ljuset och de unika miljöerna som under lång tid lockat många konstnärer till ön. 

När man rör sig över ön kan man hänföras av att man precis då man förlorar en vy i synfältet finner en annan. Från Ven kan man se från Helsingborg och hela kustlinjen till Malmö och från Köpenhamn ända till Helsingör. Mitt i denna, Skandinaviens mest tätbefolkade region, ligger Ven som en stilla oas med sina bördiga fält som slutar i branta stup - backafallen som bebos av tusentals backsvalor.

HUR DU TAR DIG TILL VEN

Det enklaste sättet att ta sig till Ven är från Landskrona. Båtarna går ofta och överfaten tar 30 minuter. Tiderna för kurserna anpassas efter tidtabellen och färjan lägger till precis intill huset du kan alltså utnyttja tiden på Ven maximalt. På Ven finns både taxi och buss som du kan behöva använda dig av om du behöver ta dig till och från ditt boende. Om du vill förboka din resa gör du det på Ventrafiken. Här finns lite mer info om Ven: upplevven.se

 
 

MATERIAL & FÖRKUNSKAPER

I  kurserna ingår förbrukningsmaterial, silver och annat material tillkommer. Vi säljer silver på plats, priset är 14 kr per gram. Har du har något speciellt önskemål eller vet att du kommer behöva mycket material är det bra om meddelar detta i god tid. 

I varje kursbeskrivning anges förkunskapskraven för respektive kurs.


BOENDE & MAT

I dags- och helgkurserna ingår förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch. Vatten och frukt finns alltid i ateljén. 

Om du har behov av särskild mat vill vi att du meddelar detta vid bokningen.

På Ven finns en mängd alternativ för ditt boende av olika standard och i olika prisklasser. Vid vissa kurser kan vi erbjuda rabatterade priser på boenden. Information om detta finns i beskrivningen av respektive kurs.


HUNDARNA

I huset bor också tre hundar. Hundarna är inte i ateljén under kurserna men går annars fritt i hela huset. Hundarna är av raserna yorkshire- och cairnterrier - raser som är relativt allergivänliga, om du är astmatiker kommer du förmodligen inte uppleva några problem alls.